За какво трябва да следим?

Качество на материалите

 

  • материалитеПолзването на некачествена лепилна смес, ползването на неподходящи дюбели и липса на армираща решетка (стъклофибърна мрежа). На пазара има специална лепилна смес, която съдържа полимерни влакна против напукване и е създадена специално за топлоизолации. Дюбелите трябва да имат подходяща дължина и задължително условие в полагането на топлоизолации на стени е да са двукомпонентни. В зависимост от това върху какви стени ще бъдат използвани, то те трябва да бъдат съответно за бетон, газобетон или тухла. Не трябва да се забравя и това, че средно на квадратен метър трябва да се полагат по седем броя.
  • Липсата на армираща решетка (стъклофибърна мрежа) води до намален гаранционен срок, тъй като тя осигурява добро задържане на мазилката, която често поради липса на мрежа се напуква, рони и пада на плочи.
  • Полагането на топлоизолация без покриването на долната и горна фуги или съответно горна и долна плоча на тухлени жилища. Това също води до влошаване на топлинния ефект, но са възможни и появата на течове.
  • Aко се прави само калкан е нормално да е по – евтино понеже се работи бързо. Ако имате прозорци , питайте за допълнителни суми за ръбохранители и подпрозоръчни поли, които може да са пропуснали да споменат.
  •  Гледайте да не оставите стената на теракол. Не е нужно да се дават пари за безумно скъпи полимерни мазилки, но е добре да има нещо. Не лош вариант са силиконовите бои – те са изключително трайни и относително евтини. Освен това след години , като се замърсят и захабят, лесно ще ги освежите.

Сподели!